Dr. Fierens

dr fierens

Dr. Fierens voltooide zijn studies Geneeskunde aan de Universiteit Gent (1995-2002) en studeerde af met grote onderscheiding.

Nadien begon hij aan zijn specialisatie-opleiding Heelkunde via de Universiteit Gent (2002-2008). Hij was assistent in UZ Gent en AZ Sint Lucas Gent. In 2008 behaalde hij zijn erkenning in de Heelkunde.

Hierop volgde een Fellowship Gastro-Intestinale Heelkunde in het UZ Gent, waarbij dr. Fierens zich specialiseerde in chirurgie voor maag- en darmtumoren. Ook verwierf hij hier een bijzondere bekwaamheid in de bariatrische heelkunde (overgewichtsoperaties).

Als staflid Algemene Chirurgie sedert 2009, voert dr. Fierens alle basis-chirurgische ingrepen uit (zie hieronder). Daarnaast is hij gespecialiseerd in maag- en darmoperaties voor goedaardige en kwaadaardige aandoeningen alsook obesitasoperaties (gastric bypass en sleeve).

Gedreven om het herstel van de patiënt zo goed mogelijk te ondersteunen, gebeuren meer en meer van deze ingrepen op een laparoscopische manier (‘kijkoperaties’). Dr. Fierens was de eerste in België om een appendixoperatie uit te voeren via de SILS approach (Single Incision Laparoscopic Surgery). Bovendien introduceerde hij in 2017 een nieuwe techniek in Sint-Lucas om endeldarmkanker (‘rectumcarcinoma’) te opereren via een geavanceerde kijkoperatie (taTME).

Sinds 2021 startte dr. Fierens robotchirurgie mee op in Sint Lucas. Hiermee kunnen de modernste buikwand- en darmoperaties verricht worden.

Lid International TaTME Registry Collaborative
Subject editor Acta Chirurgica Belgica (Belgisch Tijdschrift voor Heelkunde)
Lid van Royal Belgian Surgical Society
Lid van Belgian Gastroenterological Surgery
Lid werkgroep digestieve oncologie AZ Sint Lucas
Lid werkgroep obesitas AZ Sint Lucas
Lid Medische Raad
Actief bij buitenlandse missies (Sri Lanka post-tsunami, buikchirurgie in Ethiopie…)

 

Over mij

Naam

Dr. Fierens

Kantoor

Straat 57

Tel.

09/ 224 64 20

E-mail

Ik voer volgende ingrepen uit

dr fierens aan het opereren

U kunt mij vinden in

Gent

Adres

Groenebriel 1, 9000 Gent
meer over deze locatie

Lochristi

Adres

Slagmanstraat1, 9080 Lochristi
meer over deze locatie

Consultaties

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Gent 09:00 - 13:00
Gent 08:00 - 11:30
Gent 08:00 - 09:30
Lochristi 14:00 - 18:00
Gent 14:00 - 18:00

Deze website maakt gebruik van technische, functionele en analytische cookies. Wanneer u klikt op 'aanvaard' gaat u akkoord met alle cookies die op deze website actief zijn. Meer informatie kunt u vinden via de privacy policy die altijd onderaan de website klikbaar is.