Postoperatief Sinus pilonidalis

operatie in operatiekamer

In het kort

Voor een vlot herstel is het zeer belangrijk u te houden aan de postoperatieve voorschriften.
Hieronder kunt u alle informatie vinden die u nodig heeft.
Indien u nog vragen heeft aarzel dan niet om ons te contacteren.

Ontslag

Wondzorg

Om infecties te voorkomen is het belangrijk dat de wonde openblijft en opgroeit vanuit de wondbodem. Een thuisverpleegkundige zal dagelijks bij u thuis moeten langskomen om wondzorg toe te passen. Daarnaast is het heel belangrijk om de regio goed te ontharen gedurende de periode van de wondgenezing, maar liefst nog langer.

U mag douchen, doe dit een half uur voordat de thuisverpleging komt. Verwijder het wondmateriaal voordat u een douche neemt en sproei met de douchekop goed in de wonde.

Inspanningen, heffen en sporten

  • Zwemmen en baden zijn afgeraden zolang de wonde open is.
  • De eerste dagen na de ingreep zullen er voornamelijk pijnklachten zijn bij het zitten en liggen.

Controle

De wondgenezing zullen wij poliklinisch controleren, u krijgt hiervoor een afspraak mee bij uw ontslag uit het ziekenhuis.

Medicatie

  • U hervat uw gewone medicatie
  • Voor de pijn starten met Paracetamol 1gr tot 4 per dag. Indien onvoldoende kan diclofenac tot 2 maal per dag (innemen bij de maaltijd) of tradonal tot 3 maal per dag worden toegevoegd.

Deze website maakt gebruik van technische, functionele en analytische cookies. Wanneer u klikt op 'aanvaard' gaat u akkoord met alle cookies die op deze website actief zijn. Meer informatie kunt u vinden via de privacy policy die altijd onderaan de website klikbaar is.